05 de maig 2009

ALLÓ SI QUE ERA RIVALITAT !!!



Quins temps aquells!!!.

Estem parlant de l’any 1931 i d’un enfrontament entre els equips de futbol del Montcada i Santa Coloma de Gramenet . Un partit considerat de la “màxima” rivalitat, doncs, era bastant habitual que una vegada finalitzat el "match", la cosa futbolística acabés en una sonada “tangana“ entre les dues aficions, aquest és el cas que segons diu la crònica va passar el mes de desembre de 1931, sembla ser que la victòria del “Grama” no va ser ben païda pels montcadencs.

El setmanari esportiu “El Xut”(1) se’n va fer ressò a través d’una crònica escrita des de Santa Coloma de Gramenet s’ha d’entendre la mateixa amb el to d’humor que sempre es tractava aquests temes d'aquell recordat setmanari.

Ens mostra un estil de com s’escrivia en aquella època. Més que un reportatge esportiu sembla més una descripció social, ja que aquest tipus de partits acostumava a reunir a tot un poble que no es volia perdre l'esdeveniment.

Josep Bacardit



(1) El Xut va ser un setmanari d’humor esportiu , va néixer l’any 1922 i va desaparèixer per sempre més el Juliol de 1936 i era capitanejat pel inoblidable dibuixant Valentí Castanys, que entre altres coses ha immortalitzat l’Avi del Barça i “ Els Periquitos” de l’Espanyol.

Nº 480 setmanari “ El Xut” pag. 15 del 22/12/1931

Nota: per veure la imatge de la dreta més gran clica sobre la mateixa