12 de juny 2012

TEMPS ERA TEMPS.....


Recordar és tornar a reviure.   (primera part)
Dedicat a tots i a totes les persones  que ja tenen més de 45 anys.


Quantes coses us venen al pensament,  quan   veus   aquestes antigues  imatges?.  
Qui no recorda una part del seu passat  amb les marques dels productes, objectes, jocs, anuncis
publicitaris, etc. d’aquells temps? 
Cançó d'en Serrat

 (Mentre veus les imatges pots escoltar la cançó d'en Joan M.  Serrat) clica sobre l'enllaç "Cançó d'en Serrat")














1 comentari:

Anònim ha dit...

Moltes coses ens recorden aquestes imatges.
Jo jugava a "bales" al carrer, naturalment no estava asfalat i per aixó s'hi podia jugar. La meva mare i la meva àvia escoltaven el "Consultorio sentimental de Doña Elena Francis" i alguns nens prenien "Quina San Clemente" que feia entrar " ¡ unas ganas de comer! ".
L'avi fumava "Ideales" , ell es preparava els cigarrets amb paper de fumar que comprava a l'estanc de Can Pila. Aixó de rentar-se les mans amb "Heno de Pravia" ja denotava un cert poder adquisitiu, doncs normalment la gent humil utilitzava el sabó " Lagarto". Juagavem a xapes amb els taps de la Pepsi-Cola i per dinar beviem sifón o gasosa amb una mica de ví. A les botigues o "colmados" tenien balanzes com la de la fotografia i el compte el feien a má sobre un troçet de paper i amb llapìs. Els "urbanos" demanaven el "aguinaldo" per Nadal i algúns els hi donaven un bitllet de 5 pessetes.
Recordo que a la " Lampisteria Roca" del carrer Major es van comprar un Simca 1000 de color balu cel , nou de trinca, tot un cotxàs per l'epoca. Una admiració per a tothom. Per poder aspirar a tenir-ne un el homes feien "quinieles" que aleshores es "tiraven" a la Fonda Espanya.
Molts records,...tants !
Això vol dir que han passat uns quans anys. No teniem televisor, ni telèfon , ni cotxe, ni ordinadors, ni rentadora, i la nevera era de gel. La calefacció era amb estufes de serradures o petroli......
Malgrat tot vam ser moderadament feliços, doncs l'esforç i el treball era un hàbit assumit.

Josep Capella